Managed Security services

De beveiligingsoplossing zonder investeren in hardware, software en kennis

Vertixo biedt een Managed Firewall dienst aan voor bedrijven die goed beschermd willen worden tegen alle gevaren van het internet, maar zelf niet over de middelen en specialistische kennis beschikken om een firewall goed te kunnen beheren.

Maatwerk

Onze Managed Firewall is niet een standaard oplossing. Wij zorgen ervoor dat de firewall het verkeer opschoont bij binnenkomst van ons netwerk zodat het ongewenste verkeer niet voor onnodige belasting van jouw apparatuur zorgt. Deze dienst is op maat geconfigureerd aan de hand van jouw beveiligingsbeleid. Ongewenste bezoekers hou je op deze manier buiten de poort.

Het beheren van een firewall vereist aandacht en specialistische kennis. Een wijziging of configuratiefout kan er voor zorgen dat je omgeving, applicatie of zelfs jouw gehele platform onbereikbaar wordt. Met de Managed Firewall oplossing van Vertixo bescherm je jezelf tegen bedreiging van cybercriminelen zonder investering in hardware of kennis.

Intrusion Prevention System (IPS)

Met ons Intrusion Prevention Systemen (IPS) voorkom je ongeautoriseerde toegang tot jouw omgeving. Onder ongeautoriseerde toegang wordt verstaan een inbreuk op de vertrouwelijkheid, integriteit of beschikbaarheid van informatie. Het grote voordeel van IPS is dat je eigen hardware er niet mee belast wordt omdat het verkeer op netwerk niveau gefilterd wordt. De IPS word gevoed door meerdere bronnen om er voor te zorgen dat je een collectieve beveiligings-laag creëert. Vertixo heeft een jarenlange ervaring aan expertise met het integreren van IPS-oplossingen binnen complexe netwerken.

Wat is Intrusion Prevention Systemen (IPS)

Intrusion Prevention Systemen (IPS) zijn apparaten die zich richten op netwerkbeveiliging. Deze systemen richten zich op netwerk en systeem activiteiten en houden in de gaten of er kwaadaardige activiteiten plaats vinden. De belangrijkste functie van een Intrusion Prevention Systeem is kwaadaardige activiteiten te herkennen en te blokkeren en/of te melden voordat deze bij de eindgebruiker schade aanrichten. Tevens worden deze activiteiten gelogd. Onze IPS-systemen zijn in lijn geplaatst met de verbinding naar onze klanten en servers toe en verzenden een alarm naar ons Network Operations Center (NOC) wanneer kwaadaardige activiteiten plaats vinden en zorgt er voor dat kwaadaardige pakketten gedetecteerd worden. Vervolgens vindt er een actie plaats; de verbinding wordt gereset en/of het IP adres wordt geblokkeerd dat verantwoordelijk is voor deze kwaadaardige activiteit. Onze IPS-en kunnen Cyclische Redundancy Check (CRC) fouten corrigeren, “packet streams” defragmenteren, TCP sequencing problemen beperken en ongewenst verkeer in de transport en netwerklaag opschonen.

Honey Cluster Blacklist

Een honey cluster is een preventieve vorm van netwerk beveiliging. Dit wil zeggen dat wij wereldwijd verschillende virtuele machines hebben verbonden met dynamische content. Deze zogeheten content is aantrekkelijk voor kwaadwillende hackers. Op het moment dat een aanval plaats vindt wordt de content van de server gehaald en wordt er nieuwe content weergegeven. De (IP)gegevens van de aanvaller wordt geregistreerd in ons Intrusion Prevention Systeem. Wanneer je gebruik maakt van deze dienstverlening ben je voorbereid op actuele aanvallen. Dit moet er voor zorgen dat de kwaadwillende geen toegang krijgen tot jouw kritische omgeving.

Meer informatie?

We helpen je graag verder.

sales(at)vertixo.com