Customer Case: Applepie

Vertixo test verschillende oplossingen net zo lang tot het wél werkt

Applepie: "Vertixo test verschillende oplossingen net zo lang tot het wél werkt"

Je kunt denken vanuit onmogelijkheden, je kunt ook denken vanuit kansen. Applepie doet dat laatste. Op de manier waarop het communicatiebureau zijn eigen klanten bedient, wil het zelf ook behandeld worden door leveranciers. “En daarom klikt het al jaren zo goed met Vertixo”, zegt lead developer Gary van de Haterd.

Applepie is een full-service communicatiebureau dat werkt voor een grote diversiteit aan klanten. Huisstijlen, brochures, online campagnes, webshops; Applepie ontwerpt het allemaal én zorgt voor de activatie van klanten. Het draait daarbij altijd om het verhaal achter een bedrijf of een product. Een goed voorbeeld is matrassenfabrikant M-Line, bekend van de slogan ‘sleep well, move better’.

Snelle veranderingen in de markt

Het mag duidelijk zijn dat de ontwikkelingen in de markt van Applepie razendsnel gaan. Communicatieadviseur Harm van der Burgt vertelt: “Online communicatie wordt steeds belangrijker en ook online sales neemt een grote vlucht. Tegelijkertijd komen er steeds meer technologieën om nog mooiere en snellere websites en andere uitingen te ontwikkelen.

Hoewel de boodschap die je wilt overbrengen natuurlijk centraal staat, moeten we mee in die ontwikkelingen. Er komen steeds meer communicatiekanalen, de uitingen zien er steeds gelikter uit en de mogelijkheden om interactief te communiceren met klanten nemen toe.”

Grote afhankelijkheid van technologie

Dat betekent dat lead developer Gary van de Haterd een steeds belangrijker rol krijgt in het bedrijf. “Niet alleen onze klanten, maar ook wij als bureau zijn super afhankelijk geworden van technologie. We moeten er gewoon op kunnen vertrouwen dat alles werkt.”

Dat vertrouwen begon te ontbreken bij de hostingpartner waar Applepie tot 2015 zaken mee deed. “Die partij heeft ons altijd prima geholpen, maar we werden op een gegeven moment gewoonweg te groot voor dat bedrijf. We namen steeds meer virtual private servers af en draaiden steeds bedrijfskritischer diensten daarop, zoals een door onszelf ontwikkeld Content Management Systeem. Dat is gewoon niet de markt waar onze vorige hostingpartner zich op richt.”

"We zochten een partij die meedenkt als het moeilijk wordt"

Lead developer bij Applepie, Gary van de Haterd

Denken in mogelijkheden

Die partner adviseerde om contact op te nemen met Vertixo, maar Van de Haterd deed ook een eigen marktinventarisatie. “We hebben met verschillende cloud solution providers gesproken, maar vrijwel iedereen zei: ‘dit zijn onze systemen en hiermee moet je werken.’ Terwijl wij een partij zochten die met ons meedenkt en die niet uitgaat van de beperkingen van de bestaande systemen, maar die denkt in mogelijkheden en oplossingen. Vooral als het moeilijk wordt. Wij maken namelijk gebruik van enkele hele specifieke softwarepakketten en van diensten van derden, zoals Google advertising, die eigenaardigheden met zich meebrengen die je in andere omgevingen niet snel tegenkomt. Daardoor lopen we soms tegen hele onvoorspelbare uitdagingen aan, die wél opgelost moeten worden.”

Nuchter en no-nonsense

Het advies van de vorige hosting provider bleek goud waard, want in Vertixo vond Applepie precies de partner die ze nodig hebben. Van der Burgt: “Het is een nuchter, no-nonsense bedrijf. Als we een probleem hebben, dan vindt Vertixo in een oplossing. Nee is voor hen geen antwoord. Ze denken mee en testen verschillende oplossingen net zo lang door tot het wél werkt. En”, zo voegt hij er lachend aan toe, “ze vallen ons nooit lastig met dingen die we niet nodig hebben. Ze zijn er niet op uit om extra diensten te verkopen. Dat is ook wel heel verfrissend in de hedendaagse markt.”

"Vertixo valt ons nooit lastig met dingen die we niet nodig hebben"

Communicatieadviseur bij Applepie, Harm van der Burgt

Real-time monitoring

Van de Haterd is vooral blij met de proactiviteit. “Want techniek gaat altijd een keer stuk. Door real-time monitoring van systemen kan Vertixo problemen oplossen voordat wij daar als klant iets van merken. En als het dan toch een keer een storing betreft die impact op ons heeft, dan hebben zij ons al gebeld om ons te informeren voordat wij überhaupt in de gaten hebben dat er wat aan de hand is.” Dat laatste is in ruim zes jaar tijd overigens pas twee keer gebeurd. “Beide keren was het probleem heel snel opgelost”, zegt Van de Haterd.

Server als dienst

Het leidt tot een vertrouwensband tussen beide bedrijven. Van de Haterd geeft een voorbeeld. “We hadden voorheen altijd een Windows-server op ons kantoor staan omdat de bestanden waar we mee werken te zwaar zijn om continu heen en weer te sturen naar de cloud. Op een gegeven moment gaf die server problemen. De toenmalige leverancier adviseerde een zwaardere, en dus duurdere versie. Maar binnen de kortste keren kon ook die server het niet meer aan. We hebben het probleem voorgelegd aan Vertixo en die zeiden: ‘we zetten wel een server van ons in jullie pand, dan kun je kijken hoe dat bevalt en neem je de servercapaciteit gewoon af als dienst.’ Vanaf dag één liep dat als een zonnetje. We hebben vrijwel nooit meer problemen. En als er iets is, bellen we Vertixo en die fixen het.”

"Door real-time monitoring lost Vertixo problemen op voordat wij daar als klant iets van merken"

Lead developer bij Applepie, Gary van de Haterd

Mensen maken het verschil

Van der Burgt constateert dat Vertixo de techniek goed voor elkaar heeft. Maar dat het echte verschil wordt gemaakt door de mensen. “Want zoals Gary net al aangaf: de techniek gaat altijd een keer stuk. Het gaat erom hoe je dan geholpen wordt. Wij hebben Vertixo in al die jaren nog nooit kunnen betrappen op iets waarvan we zeggen: daar hebben ze steken laten vallen. Dat zou eigenlijk normaal moeten zijn in een klant-leverancier-relatie, maar wij weten uit ervaring met andere partijen: dat is heel bijzonder.”