Border Gateway Protocol (BGP)

Het belangrijkste routeringsprotocol van het internet

Voor veel bedrijven is het ingewikkeld een eigen infrastructuur te bouwen en te onderhouden. Onze specialisten hebben ervaring in de meest uiteenlopende vraagstukken. Inmiddels beheren we internationaal de BGP (Border Gateway Protocol) netwerken voor grote bedrijven maar ook het MKB. De BGP routering is van groot belang voor de bedrijfsvoering. Dit is het fundament van het internet. Vertixo levert het meest stabiele BGP routing platform zodat eindgebruikers de beste en snelste toegang krijgen tot het internet.

Wat is BGP

Het Border Gateway Protocol is het belangrijkste routeringsprotocol van het internet: het wordt gebruikt om verkeer tussen verschillende internetproviders te routeren. Om routes uit te wisselen met andere providers wordt exclusief gebruikgemaakt van BGP. In het geval dat er een primaire verbinding down gaat, zorgt BGP ervoor dat routers zich snel kunnen aanpassen om pakketten te verzenden via een andere verbinding. Een eindgebruiker merkt in de regel niets van een wisseling van de routering.

Een redundante verbinding is de oplossing wanneer je als organisatie altijd online wil blijven de oplossing. Als de hoofdverbinding buiten werking is, wil je dat je verkeer over de back-up-verbinding gaat. En om te weten via welke andere netwerken het verkeer moet gaan, heb je het Border Gateway Protocol nodig. Wanneer de continuïteit van jouw organisatie van groot belang is kan Vertixo een “private BGP” verzorgen. Hiermee zal Vertixo 24/7 zorg dragen voor de IP ranges, routeringen en monitoring van jouw connectiviteit.

Meer informatie?

We helpen je graag verder.

sales(at)vertixo.com